Sykdommer som påvirker immunforsvaret ditt negativt

Sykdommer som påvirker immunforsvaret ditt negativt - diabetes, lupus og revmatisk artritt

Sykdommer som påvirker immunforsvaret ditt negativt

Sykdommer som påvirker immunforsvaret ditt negativt - diabetes, lupus og revmatisk artritt

Sykdommer som påvirker immunforsvaret ditt negativt – diabetes, lupus og revmatisk artritt

Noen av de verste sykdommene du kan få er de som vender immunforsvaret mot deg. Det er sykdommer der ute som får kroppen din til å forråde seg selv, noe som får hvite blodlegemer til å skade andre deler av kroppen din fordi de blir forvirrede av hva de skal gå etter.

Disse sykdommene, kjent som autoimmune lidelser, kan være svært alvorlige hvis de ikke behandles, og setter immunforsvaret ditt i alvorlig risiko. En autoimmun sykdom du sannsynligvis har hørt om er type 1-diabetes.

Type-1 er differensiert fra type-2 ved at type-2 kommer fra å være usunn og spise store mengder sukker, mens type-1 er genetisk og uunngåelig for de fleste.

Type 1 diabetes får immunforsvaret til å følge de delene av kroppen din som produserer insulin, som regulerer blodsukkernivået og hjelper cellene dine å bruke det til energi.

Uten insulin vil ikke kroppen bruke sukkeret riktig, og du kan miste bevisstheten, så de som er plaget med denne sykdommen trenger å injisere seg med doser insulin.

Lupus

Lupus er en veldig alvorlig autoimmun sykdom hvis den ikke blir behandlet. I hovedsak vil kroppen din målrette seg mot visse vev og begynne å bekjempe dem, og forårsake irritasjon og utslett på forskjellige steder.

Det kan påvirke alt fra hud og ledd til hjertet eller lungene. Ubehandlet er denne sykdommen veldig alvorlig, og kan absolutt være dødelig. Imidlertid kan symptomene med behandling reduseres kraftig, selv om de aldri kan bli helbredet.

Revmatisk Artritt

En autoimmun sykdom som vanligvis oppleves av eldre mennesker er revmatisk artritt eller RA. Denne sykdommen får immunforsvaret til å gå etter mykt slimhinne i leddene, noe som kan være veldig smertefullt og forårsake betennelse i det området.

Dette kan gjøre ting som å gå vanskelig hvis det er i knærne eller plukke opp ting hvis det er i albuene eller håndleddene. Årsaken til at disse sykdommene er så farlige er at de typisk er kroniske, noe som betyr at de ikke bare dukker opp og forsvinner som influensa gjør.

I stedet er det noe du må takle i lengre perioder, og når du først har fått det, vil immunsystemet ditt være langt mindre effektivt, noe som gjør deg mer mottakelig for ting som lungebetennelse, influensa og forkjølelse. Ved å behandle symptomene er du i stand til å lindre dette problemet noe, men mange autoimmune sykdommer blir aldri helbredet.

 

Toppen Hjem Immuneforsvaret Immunsystem

%d bloggere liker dette: