Når du eldes, lider immunforsvaret ditt mer

Når du eldes, lider immunforsvaret ditt mer

Når du eldes, lider immunforsvaret ditt mer

Når du eldes, lider immunforsvaret ditt mer og kan medføre autoimmune sykdommer

Når du eldes, lider immunforsvaret ditt mer og kan medføre autoimmune sykdommer

Når tiden går og du fortsetter å eldes, blir immunforsvaret ditt dårligere. Når du fremdeles er baby, har du et ganske dårlig immunforsvar, men det løses i løpet av noen år og etter at du er blitt vaksinert tilstrekkelig. Når du eldes, lider immunforsvaret ditt mer og kan medføre autoimmune sykdommer.

Når du først begynner å gå over fra å være voksen til å bli eldre, fortsetter imidlertid immunsystemet å avta mer og mer. En av grunnene til at immunforsvaret ditt ikke fungerer like bra med alderen, er at produksjonen av hvite blodlegemer bremses.

Kroppen din produserer kontinuerlig disse cellene fordi de naturlig dør og blir resirkulert regelmessig. Men etter hvert som produksjonen din avtar, vil det ikke være så mange som erstatter de som dør.

Dette gir deg færre celler til å bekjempe innkommende sykdommer enn du hadde hatt da du var yngre, noe som gjør det vanskeligere å avverge sykdom. Noe forskning har funnet ut at du kanskje må bli vaksinert etter en viss alder for at de skal beholde effektiviteten.

Vaksiner virker ved å gi de hvite blodcellene dine noe å øve på, en veldig liten dose av sykdommen som de kjemper mot, og husk så, slik at de neste gang de ser det, identifiserer den som en trussel og tar den ut raskt.

Autoimmune sykdommer

Når du eldes, blir ikke denne «kunnskapen» gitt så godt gjennom celler, og til slutt kan de «glemme» at en sykdom de har opplevd er en fiende. Et annet problem som kroppen din kan møte med alderen er en økning i autoimmune sykdommer, noe som betyr at kroppen din begynner å angripe seg selv.

Dette skjer av mange forskjellige årsaker, men det betyr at immunforsvaret ditt begynner å følge etter sunne kroppsceller som bare gjør jobben sin, noe som kan ha både lette påvirkninger og alvorlige.

Når det gjelder de delene av immunforsvaret som fungerer som de skal, pleier de å jobbe mindre bra med alderen. De hvite blodcellene som går for å bekjempe infeksjoner og virus, vil gjøre det med mindre surhet enn de pleide å gjøre, noe som betyr at det tar mye lengre tid å bli kvitt sykdom enn det ville vært når du var yngre.

Uten riktig hastighet for et angrep, kan sykdommen få fotfeste mye enklere og ha enklere tid på å spre og forbikøye visse deler av kroppen. Levetiden og livskvaliteten din trenger å gjøre alt du kan for å styrke immunforsvaret ditt når du eldes.