Kan essensielle oljer øke immunforsvaret ditt?

Kan essensielle oljer øke immunforsvaret ditt?

Kan essensielle oljer øke immunforsvaret ditt?

Kan essensielle oljer øke immunforsvaret ditt?

Kan essensielle oljer øke immunforsvaret ditt?

Eteriske oljer har vært noe kontroversielle de siste årene. Mens noen sverger ved dem, har andre fordømt dem som svindel. Det er en viss gyldighet for begge sider. Kan essensielle oljer øke immunforsvaret ditt?

Mens noen har hatt ekte suksess med å bruke oljer, er det folk der ute som markedsfører det for å gjøre det mer enn det faktisk kan. Eteriske oljer kan hjelpe med mye, men ikke alt.

Mange lurer på om ikke disse oljene kan bidra til å øke immunforsvaret ditt. For øyeblikket har omfanget av effekten av oljer på immunforsvaret ditt ikke blitt undersøkt veldig godt.

Det er fortsatt en ganske ny vitenskapelig innsats, selv om folk har brukt dem i flere år. Noen nyere studier har antydet at noen essensielle oljer gir en god andel av fordelene, mens andre kanskje ikke er alt de har gjort seg til.

En essensiell olje som forskning har funnet å være fordelaktig er eukalyptusolje. Tester viste at det bidro til å redusere hevelse og bidro til å drepe bakterier, noe som hjalp til i kampen mot infeksjoner.

De fant ut at det hjalp betydelig i luftveiene, noe som betyr at det kunne brukes til å avverge strep og muligens holde lungebetennelse borte. Det anbefales mest å ta det via innånding, bruke en diffusor for å få den til å sirkulere i luften.

Eukalyptusolje

I en lignende forstand som vanlig ingefær, ble ingefærolje også funnet å være nyttig når det gjelder sykdom. Mye som eukalyptusolje, viste den at den effektivt kunne redusere hevelse og bidra til å drepe bakterier.  Selv om virkningsområdet var mer sentrert på tarms helse enn luftveiene.

Dette betyr at det blant annet kan bidra til å roe opp en urolig mage, og det så ikke ut til å forstyrre noen av de naturlig forekommende sunne tarmbakteriene du vil ha.

Mange mennesker ser ut til å misforstå poenget med essensielle oljer. Du må bruke dem riktig, ved å fortynne dem riktig mengde og ta dem riktig vei. Å konsumere for høy konsentrasjon kan være farlig, men så lenge du følger instruksjonene, vil du ha det bra.

Essensielle oljer gjør det samme for immunforsvaret ditt som å spise visse frukt og grønnsaker: de øker immunforsvaret ditt. Dette betyr ikke at de er en garantert løsning for en eksisterende sykdom, men de kan bare bidra til å forhindre at den oppstår i utgangspunktet. Hvis du blir syk, bør du fortsatt søke lege hvis det er alvorlig.