Hvordan en god natts søvn kommer immunsystemet ditt til gode

Hvordan en god natts søvn kommer immunsystemet ditt til gode

Hvordan en god natts søvn kommer immunsystemet ditt til gode

Hvordan en god natts søvn kommer immunsystemet ditt til gode

Hvordan en god natts søvn kommer immunsystemet ditt til gode

Å få tilstrekkelig med søvn er viktig av en rekke årsaker, alt fra å holde stressnivået stabilt til å påvirke vekten din. Det kan også påvirke immunforsvaret ditt alvorlig. Hvordan en god natts søvn kommer immunsystemet ditt til gode.

Hvis du konsekvent får mindre søvn, kan det hende du blir sykere oftere og tar lengre tid å komme deg helt. Når du legger deg, gjør ikke kroppen noe. Den er ganske aktivt i ro, gjør mye vedlikehold bak kulissene som er veldig viktig for deg for å holde deg sunn.

En viktig ting kroppen din gjør mens du sover er å produsere og bruke noe som kalles cytokiner. Dette er relativt små proteiner som hjelper andre immunsystemceller med å gjøre jobben sin, men de blir bare produsert mens du sover.

Hvis du ikke får nok søvn, er det lite med cytokiner i kroppen din, og på sin side vil immunforsvaret være dårligere utstyrt til å påta seg sykdom. En annen del av immunforsvaret ditt som er påvirket av søvn, er effektiviteten til de hvite blodcellene dine.

Det er forskjellige hormoner som de hvite blodcellene dine bruker for å endre responstid og effektivitet mens du kjemper mot forskjellige fremmedlegemer, de fleste blir produsert under søvn.

Hjertesykdommer

Uten tilstrekkelig søvn, vil du mangle disse hormonene, og svartiden til de hvite blodlegemer kan være utilstrekkelig, noe som betyr at når du blir syk, vil det være verre enn det normalt er, og helbredelsen vil ta lengre tid.

Søvn kan påvirke helsen din på noen veldig alvorlige måter. For eksempel kan det lett føre til vektøkning hvis du ikke får nok, noe som øker risikoen for å få hjertesykdommer betydelig. Immunsystemet er ikke parat til å takle dette.

Hjertesykdommer er utrolig alvorlige, og er en ledende dødsfaktor for hundretusener av mennesker årlig. I tillegg, når du har å gjøre med hjerteproblemer, har kroppen en vanskeligere tid med å håndtere andre sykdommer du kan få fordi den egentlig er distrahert.

For å få bedre søvn, må du forplikte deg til en konsekvent plan som kroppen din kan følge og bli vant til. Ved å følge en tidsplan har kroppen din mye bedre tid til å gjøre det den trenger å gjøre fordi den ikke lurer på når du skal sove. Du kan bruke noen søvnhjelpemidler hvis det er det som hjelper deg, men uansett hva du trenger, må du få mellom syv og ni timers søvn hver natt.