Hvitløk spiller en viktig rolle for immunforsvaret ditt.

Hvitløk spiller en viktig rolle for immunforsvaret ditt.

Hvitløk spiller en viktig rolle for immunforsvaret ditt.

 

Hvitløk spiller en viktig rolle for immunforsvaret ditt.

Hvitløk spiller en viktig rolle for immunforsvaret ditt.

Selv om du kanskje synes det er litt skarpt og grovt, er hvitløk en veldig viktig urt som du bør legge til matlagingen eller til og med spise rå, fordi det har mange helsemessige fordeler, spesielt når det gjelder immunforsvaret.

Det har mange bruksområder i matlaging fordi det er et godt krydder og tilfører mange smaker, selv om den har en ganske tydelig duft. En av de viktigste tingene som hvitløk gjør for immunforsvaret ditt, er å øke antall hvite blodlegemer du har.

Disse cellene er ansvarlige for å finne, målrette og drepe fremmede celler som har sykdom, og de er ditt sterkeste forsvar mot sykdom. Uten nok av dem, kan kroppen bli overveldet av infeksjonen, noe som fører til at du blir syk.

Ved å spise hvitløk og øke antallet øker du sjansen for at de finner sykdommene før de får en sjanse til å spre seg. En annen fordel som hvitløk gir deg er forbedret blodstrøm.

Dette er bra av flere grunner, men når det gjelder immunforsvaret, hjelper det å oppdage sykdommer tidligere. Når de hvite blodcellene dine sirkulerer i kroppen din, er de på jakt etter alt de ikke kjenner igjen, slik at de kan flagge det som en trussel og angripe den.

Etter hvert som blodet ditt sirkulerer bedre, har de hvite blodcellene enklere og raskere tid på å løpe gjennom blodet på jakt etter sykdommer.

Det er godt dokumentert at stress lett kan føre til et svekket immunforsvar.

Stress får kroppen din til å frigjøre visse hormoner som gjør immunsystemet ditt mindre effektivt, men heldigvis kan hvitløk endre det. Hvitløk har vist seg å stoppe frigjøring av stresshormoner, noe som gjør at du føler deg mindre stresset og hjelper med å holde immunsystemet i gang.

Den sunneste måten å få fordelene du ønsker ut av hvitløk er å spise den rå. Forståelig nok er mange ikke så glad i dette, fordi lukten og smaken kan være litt overveldende. Ved å tilberede den reduserer du lukten og smaken mye, men du mister også noen av fordelene.

Du kan få fordelene med hvitløk ut av noen former for kosttilskudd, piller som er lastet opp med kjemikaliene som gjør hvitløk nyttig. Disse er smakløse og luktfrie, noe som gjør dem til et flott alternativ hvis du bare ikke tåler hvitløk.