Hjelper trening ditt immunsystem?

Hjelper trening ditt immunsystem og immunforsvaret?

Hjelper trening ditt immunsystem?

Hjelper trening ditt immunsystem og immunforsvaret?

Hjelper trening ditt immunsystem og immunforsvaret?

Når folk tenker på å trene for å hjelpe seg til å bli sunnere, tenker de vanligvis på det i sammenheng med vekttap og bedret hjertehelse. Så bra som det kan være, det er en annen komponent i trening du bør tenke på: immunforsvaret ditt.

Trening kan forbedre immunforsvaret ditt på noen få måter, noe som betyr at mens du mister vekt, hjelper du også med å forhindre deg i å bli syk. Det første trening gjør for å forhindre sykdom er å øke kroppens temperatur.

Hvis du har trent tidligere, har du sikkert lagt merke til at du blir varm under en treningsøkt, siden blodet ditt suser raskere og hardere gjennom kroppen din. I noen tilfeller kan dette ligne på lett feber, og drepe visse sykdommer som prøver å få fotfeste i kroppen din.

Å bli varm og svett er en rask måte å forbrenne noen kalorier og avlive noen ekle bakterier. På lignende måte gir blodprøvingen en annen fordel. Blodet ditt inneholder hvite blodlegemer, som er cellene som er ansvarlige for å bekjempe bakterier og sykdommer når de finner dem.

Når du trener og får blodet ditt til å renne raskere, har du en bedre sjanse for at de hvite blodcellene dine tar seg av sykdom et sted i kroppen din, noe som betyr at den blir fanget før eller senere.

Infeksjoner, bakterier og immunsystem

Ved å fange den tidligere, kan kroppen din mer effektivt angripe infeksjonen. Den tunge pusten som er assosiert med kardio kan bidra til å kvitte luftveiene for uønskede bakterier.

Mens du puster rolig som du pleier, kan alle bakterier som har funnet veien der, kose seg. Imidlertid, ved å få lungene til å jobbe hardt med å gjøre cardio, har de en lavere sjanse til å kunne etablere seg og gi deg hoste.

Selv om trening er gunstig for immunforsvaret ditt, betyr ikke det at du plutselig må bli super trent bare for å holde deg frisk. Du kan høste fordelene av trening på immunforsvaret ditt ved ganske enkelt å gå på en rask spasertur eller jogge hver dag.

Du trenger ikke å løpe maraton, bare en rask 15-20 minutters spasertur er tilstrekkelig. I noen tilfeller kan folk overarbeide seg selv til det punktet at de ender opp med å kompromittere immunforsvaret deres mer enn de hjelper dem, så det er bare å ta lett på det.