Er multivitaminer effektive for å bedre immunforsvaret ditt?

Er multivitaminer effektive for å bedre immunforsvaret ditt?

Er multivitaminer effektive for å bedre immunforsvaret ditt?

Er multivitaminer effektive for å bedre immunforsvaret ditt?

Er multivitaminer effektive for å bedre immunforsvaret ditt?

Mange mennesker er klar over at vitaminer er en stor del av at immunforsvaret fungerer som det skal. Fra C-vitamin til vitamin B6 spiller de alle en slags rolle i å holde kroppen din sykdomsfri. Er multivitaminer effektive for å bedre immunforsvaret ditt?

Mange mennesker får disse vitaminene fra mat, men andre velger å få dem fra piller og gummier. I stedet for å ta en haug med individuelle piller for de forskjellige vitaminene du trenger, har mange valgt å ta en multivitaminpille, som inneholder alle slags forskjellige vitaminer på bare en tablett.

Mange forskere sier at så lenge du har et ganske sunt kosthold, bør du allikevel få nok av de fleste vitaminene dine. Hvis du har et dårlig kosthold, er det sannsynligvis best å bare fikse det i stedet for å prøve å supplere det med multivitaminer.

Å fikse kostholdet ditt vil hjelpe deg å gå ned i vekt og ha et sunnere hjerte, noe multivitaminer ikke vil gjøre. Selv om vitaminer absolutt har sin rolle, kan supplementerte vitaminer ikke virkelig øke immunforsvaret ditt så vel som naturlige metoder, som å få dem fra frukt.

Disse forskerne hevder at du bør øve på en rekke andre immunsystemhygiene for å holde virusene borte i utgangspunktet. Totalt sett ser konsensus ut til å være at multivitaminer absolutt ikke vil skade deg, men du kan ikke akkurat forvente å ta dem og få immunforsvaret ditt å være ugjennomtrengelig.

Immunforsvaret og immunsystemet

Hvis du tar dem og du har en slags vitaminmangel, vil de bidra til at immunforsvaret fungerer godt, men du bør også kombinere dem med andre metoder for å holde deg sunn, som riktig hygiene og en forbedret ernæringsplan.

Hele konseptet krever fortsatt mer forskning på saken, siden mange forskere fremdeles er usikre på hvordan nøyaktig alt samhandler med hverandre i en slik mikroskopisk skala.

De kan være mer effektive enn vi for øyeblikket vet, så det er ikke en dårlig idé å ta dem. Du kan bare ikke forvente at de gjør deg ugjennomtrengelig for sykdommer. Få en balanse mellom gode vaner og supplere hva kroppen din mangler.

Du kan finne ut hva som mangler ved å ta en blodprøve. Hvis du har lite vitaminer, kan du enten begynne å ta et multivitamin eller supplere det ene elementet i stedet. Be legen din om det mest effektive multivitaminet for deg, avhengig av kjønn og alder, samt dine spesifikke behov for tilskudd i et bestemt område.

Toppen Hjem Immunsystemet Health