Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.

Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.

Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.

Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.

Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.

Du kan legge merke til at du blir ganske syk etter netter med mye drikking. Selv om det er vanlig at folk får bakrus etter netter som de, kan du til og med legge merke til ting som influensasymptomer etterpå, som ikke nødvendigvis er en del av bakruset. Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.

I virkeligheten kan kraftig eller konsekvent drikking skade og ødelegge immunforsvaret ditt, noe som gjør deg mer utsatt for forkjølelse, influensa og andre sykdommer. En av de vanligste årsakene til at alkohol får immunforsvaret til å mislykkes, er at det kan redusere den totale mengden hvite blodlegemer, som er en viktig del av immunforsvaret.

Disse cellene er de som er ansvarlige for å bekjempe sykdommer som kan komme seg inn i kroppen din, men du må ha nok av dem. Hvis du ikke har nok, vil de ikke kunne bekjempe sykdommen før den begynner å gjenskape seg, på hvilket tidspunkt den vil spre seg og du blir syk.

Alkohol påvirker også måten de gjenværende hvite blodcellene fungerer på. Det svekker dem slik at de ikke kan svare riktig på trusler som de pleier. Dette betyr at de kan komme over en sykdom i kroppen din og ikke kjempe mot den eller varsle andre hvite blodlegemer om den, slik at sykdommen kan fortsette å spre seg uten mye motstand.

Kroppen forsvarer seg

Når immunforsvaret ditt tar igjen, har det en mye hardere kamp på hendene, og utvinningen vil bli forsinket. I sjeldnere tilfeller kan alkohol også føre til at kroppen forsvarer seg mot seg selv, gjennom en rekke metoder.

Dette får de hvite blodlegemene til å gå etter helt normale, sunne kroppsceller som antas å være der, og forårsake skade over tid. Dette er litt sjeldnere enn de vanlige immunsystemproblemene, men det kan helt sikkert forekomme over lengre perioder med konsistent alkoholforbruk.

Heldigvis varer mesteparten av skadene på immunforsvaret ditt bare mens du fortsetter å drikke, noe som betyr at ved å stoppe alkoholforbruket ditt, vil du kunne gjenopprette det du mistet.

Selv ved å bare begrense deg til en drink per natt, forbedrer du immunforsvarets ytelser enormt. I noen studier har forskere funnet ut at å ta et glass vin nå og igjen, til og med kan hjelpe immunforsvaret til å fungere mer effektivt, så bare husk å ikke drikke for ofte eller for mye hvis du vil være sunn. Å unngå alkohol kan bedre immunforsvaret ditt.